Benvinguts

En l’imaginari del valencians, la comarca és la primera identificació amb el país. Hom és i es sent de La Ribera, El Mestrat, La Safor…

Nosaltres som de La Marina, de Pego i El verger fins La Vila Joiosa, de Castells fins Calp. De La Marina total, ampla, sense ratlles pel mig ni denominacions desafortunades com “Alta” o “Baixa”, que per altra banda són un disbarat en confondre l’altitud amb la latitud: “Alta” i “Baixa”en geografia hom diu de les terres altes o baixes en relació a l’altura de la mar. Cap no pot dir que Dénia és “Alta” respecte  l’altura de la mar, o La Vila “baixa” respecte el mateix nivell.

Per altra banda, les terres, els indrets, les comarques, els països segons la seua latitud poden ser “del Nord” o “septentrionals” i “del Sud” o “meridionals” i, clar està, al Nord poden haver terres altes i/o baixes i el mateix passa al Sud. També cal dir que en Català, la denominació per un indret alt és “sobirà” i el baix “jussà”, així el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà.

La Marina alta és La Vall de Laguar, Confrides, La Vall de Gallinera… i la baixa Dénia, Benidorm, Altea… Al Nord de La Marina està Pego, Els Poblets, L’Atzúbia… i al Sud La Vila, Orxeta, Relleu…

Tal volta molts de vosaltres estareu pensant: “què diuen? quin embolic de marines. On volen anar a parar?

Volem ser, serem, un informatiu de La Marina amb rigor, amb trellat, reflexiu, inquisitiu. Ens preguntarem i preguntarem de tot i per tot. Mirarem i ens mirarem com si mai ens hagueren vist i ho farem sempre des de La Marina estant.

Benvinguts a L’Ametler

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*