Les compres de cada dia

Bosses de compra

A primera vista sembla que no hi ha moltes diferències entre el Regne Unit i el País Valencià a l’hora de consumir. Sí, el nom de supermercats, drogueries, perfumeries i tal canvia però el que ofereixen és essencialment el mateix. Malgrat eixa primera impressió sí que hi ha diferències a tindre en compte.

Per començar si t’agrada el pa ja pots dir-li adéu i fer-te a la idea que no vas a trobar cosa igual per ací. Panaderies hi ha però no tenen punt de comparació. La majoria són cadenes que ho porten tot preparat i congelat des d’alguna fàbrica i l’única cosa que han de fer és encendre el forn. En pocs llocs trobaràs eixa oloreta de pa acabat de fer que s’escapa dels forns tradicionals a la matinada quan estan fornejant la primera tanda del dia. La majoria de pa que venen es de Bimbo o sándwich com diuen ells. Que esta blanet, és dolç i no aguanta condiments de la mateixa forma que una barra de forn de poble. De totes formes pa no es el que més es venen les panaderies. Ací els agrada més la bolleria i les pastes, sobretot salades. Una de les més populars, tan popular que sembla el 50% de l’alimentació diària de molts, es el “sausage roll”. Que ve a consistir en bàsicament una llonganissa envoltada amb pasta de full. D’altres pastes populars hi ha amb pollastre amb salsa de curri o vedella. De pastes dolces, hi ha els “Yumm Yumms” que esta fet també amb pasta de full però porta caramel i també hi ha d’altres farcides de poma, xocolata,…. tu tries.

Els estancs no existeixen almenys no de la mateixa forma que hi ha a l’estat espanyol. Hi ha estancs però son de tabac de vapor, que s’ha posat tan de moda per estes terres. Alguns d’eixos establiments tenen una estètica de tendes de xuxeries! El perquè d’això encara no ho he descobert. Si el que vols es comprar tabac del de fumar el pots trobar en altres llocs en una secció dels supermercats o també en tendes “off license”. Les ‘off license” es un tipus d’establiment que sol estar obert fins la matinada. Es diuen off license perquè tenen llicència per a vendre alcohol des de les 10 del matí fins les 10 de la nit, també venen altres articles diversos. I per suposat també hi ha màquines de tabac però no són tan freqüents de trobar.

I parlant d’un altre establiment amb dinàmiques diferents es la farmàcia. No sols hi ha menys farmàcies al voltant sinó que ha més no fan guàrdies. Si necessites alguna emergència mèdica hi ha un numero de telefon les 24 hores actiu. Per altra banda, les farmàcies fan a la volta de drogueries. Però també pots comprar la majoria de medicaments que no requereixen recepta als supermercats, i en alguns supermercats també pots obtenir medicaments amb recepta.

Un dels altres llocs que vaig trobar curiós la primera vegada que ho vaig veure fou una sabateria, no sols són llocs curiosos pel que ofereixen sinó que en aquest cas no solament reparen sabates també poden canviar les bateries i la corretja de rellotge, fer còpies de claus de casa, reparar la pantalla del mòbil i d’altres coses semblants. És un lloc on fan un poc de tot.