El “World Paella Day” de L’Alfàs pretén convertir la paella en Patrimoni de la Humanitat

Les regidories de Turisme i Relacions amb els Col·lectius de Residents estrangers han convocat a tots els col·lectius de les moltes i diferents nacionalitats que conviuen al municipi, al Word Paella Day. Un dia especial en què els estrangers competiran per ensenyar-nos com és per a ells una paella.

Luis Morant i Martina Mertens, regidors de Turisme i Col·lectius de Residents han explicat que, “aquesta festa concurs se celebrarà el dia 29 de setembre al recinte de la piscina del poliesportiu municipal de l’Alfàs del Pi des de les 12:00 fins a les 17:00 i s’emmarca dins de les propostes que s’han impulsat des de València per aconseguir que la paella, igual que altres coneguts plats internacionals, com la Pizza, sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat “.

Per aconseguir que un plat gastronòmic com la paella sigui Patrimoni de la Humanitat, la UNESCO exigeix que hi hagi «pràctica, ritual, costum per a l’elaboració i un art per a la seva preparació».

La paella es postula com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en un dels millors anys per a aquest plat tan valencià. L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, a través de les Regidories de Turisme i Col·lectius a volgut contribuir a impulsar la candidatura de les paella com a patrimoni, com ja es va fer en el seu dia a Itàlia amb la pizza, amb aquesta particular manera d’implicar a tots els col·lectius residents d’altres nacionalitats que estan disposats a donar-nos una particular versió d’aquest plat tan nostre que de moment ja té reconegut i declarat el seu dia internacional. El 20 de setembre de 2018 ja es va celebrar el primer Dia Mundial de la Paella a tot el món per potenciar la seva projecció internacional i respecte a la recepta original de pollastre i conill.