Joan Castejón dedica una obra, “l’Alta de cinc”, a la Muixeranga de la Marina Alta.

El reconegut artista Joan Castejón, ha dedicat una obra a la Muixeranga de la Marina Alta, en concret a l’Alta de cinc que van realitzar l’any passat al Festacarrer d’Ondara. Una composició reproduida en 100 litografies seriades, numerades i signades, que s’han personalitzat una a una, com ha explicat el propi Joan Castejón aquest matí, en la visita que ha realitzat a la Plaça de Bous d’Ondara (lloc on la Muixeranga de la Marina Alta va realitzar la figura), on s’ha presentat aquesta obra.

Joan Castejón ha estat acompanyat per la Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual, i pel vicepresident de la Muixeranga de la Marina Alta, Saül Ortolà, que han agraït a Castejón aquesta obra. La presentació s’ha realitzat precisament aquesta setmana, ja que Ondara tornarà a acollir aquest cap de setmana (20, 21 i 22 de setembre) la celebració del Festacarrer 2019, que comptarà amb l’actuació de la Muixeranga de la Marina Alta a la Plaça de Bous, entre altres actes.

Segons ha explicat l’artista Joan Castejón, van ser les seues nétes, que són membres de la Muixeranga de la Marina Alta, les que li van demanar que fera alguna cosa sobre la muixeranga. És la primera vegada que realitza un dibuix sobre aquest tema, i afirma que ha sigut molt divertit per la familiaritat. Va demanar fotos de la figura creada l’any passat, i d’allí va sorgir aquesta peça.

El vicepresident de la Muixeranga de la Marina Alta, Saül Ortolà, ha explicat que l’Alta de cinc, és la màxima fita que ha aconseguit la colla comarcal, i és una figura tradicional de la Muixeranga d’Algemesí, reproduida cada any a les festes de la Mare de Déu de la Salut, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. De fet, en l’obra creada per Castejón, a més del color verd propi de la de la Marina Alta, apareixen els colors blau i roig, propis de la colla de la Ribera, en clar homenatge a les arrels d’aquesta tradició.

Les litografies numerades i personalitzades es poden adquirir contactant amb la Muixeranga de la Marina Alta a través de les seues xarxes socials, i també es podran adquirir en la parada que muntarà la Muixeranga al Festacarrer Ondara 2019. Avui, Joan Castejón i Saül Ortolà han lliurat una d’aquestes litografies a la Regidoria de Cultura d’Ondara, perquè l’obra puga ser exposada a la Casa de Cultura d’Ondara i presenciada així per tota la ciutadania d’Ondara.

La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha agraït aquest obsequi, assenyalant que serà un honor que aquesta obra romanga en la Casa de Cultura d’Ondara; sent precisament a Ondara on es va fer per primera vegada la figura, i ha aprofitat per a convidar a la ciutadania a gaudir del Festacarrer d’Ondara 2019, “unes festes que són les nostres tradicions i a les que cal donar suport”.