L’Alfàs del Pi ha estat representat en el “World Pae

Avui s’ha celebrat el “Dia Internacional de la Paella” o “World Paella Day”, un reconeixement al plat més universal de la gastronomia valenciana. Un dia en què els valencians han compartit el nostre gran plat amb la resta del món per celebrar, més enllà de receptes i ingredients, la internacionalitat de la paella. Un dinar d’humil origen valencià que ha traspassat totes les fronteres. Amb vuit milions de recerques anuals a internet, que el converteixen en el quart plat més important del planeta.

El Regidor de Turisme de l’Alfàs del Pi Luis Morant ha estat present a la festa internacional de la paella a València com a part integrant de les entitats que promouen que la paella sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Per contribuir amb aquesta iniciativa les regidories de Turisme i Relacions amb els Col·lectius de Residents Estrangers han convocat a tots els col·lectius de les moltes i diferents nacionalitats que conviuen al municipi, al Word Paella Day. Un dia especial en què els estrangers competiran per ensenyar-nos com és per a ells una paella.

Avui a València Luis Morant ha assistit a una taula rodona en què han participat el secretari autonòmic de Turisme Francesc Colomer, Emili Piera Humorista Gràfic, Purificación García, UPV Professora titular del departament de tecnologia dels aliments i Paco Alonso, periodista i divulgador gastronòmic de RTVE, i després a l’Showcoockin de paelles i arrossos que s’ha celebrat a la Plaça de l’Ajuntament.