David Fernández, nou director artístic de la Societat Musical la Lira de l’Alfàs del Pi

La Societat Musical La Lira de l’Alfàs del Pi obre les portes a una nova etapa amb la recent incorporació del seu nou director, David Fernández Rodríguez, un jove alacantí que ve a renovar aquesta banda amb gairebé 40 anys d’història.

Segons el projecte del director, s’espera que aquest canvi contribueixi a fer de La Lira “un organisme viu i en contínua retroalimentació, perquè en l’època de continus canvis que vivim, no deixi enrere a un dels referents cultural- musicals més importants de la nostra terra “.

David Fernández és Llicenciat en Ciències de la Música pel Conservatori Superior de Música Òscar Esplà d’Alacant i compta amb un Màster en Professorat d’Educació Secundària Obligatòria, Arts Escèniques, Formació Professional i Idiomes per la Universitat d’Alacant.

A més de comptar en el seu currículum amb diversos títols de direcció d’orquestra i banda, compta amb una àmplia experiència professional com a director en diverses agrupacions musicals de la província.

Ha realitzat també tasques educatives en els conservatoris professionals de música de Calahorra, agost i Logronyo, així com en diverses escoles musicals de la província d’Alacant i ha treballat com a trompetista a la Banda Simfònica Municipal d’Alacant.

La seva experiència en tots els àmbits de la professió, tant interpretativa com educativa i de direcció, fan de David Fernández Rodríguez el candidat més apropiat per guiar els 68 músics que ara per ara conformen la Societat Musical la Lira d’Alfàs del Pi.

El president de la Societat Musical, Miguel Juan Baldó Such, mostra la seva total convenciment que “amb la incorporació del nou director, la banda aconseguirà augmentar tant la cohesió del grup com la seva motivació i això es veurà reflectit posteriorment en la qualitat interpretativa de les obres “.

“La intenció és motivar els músics per obtenir un major compromís i implicació que repercutirà clarament en la qualitat de la interpretació musical, a més de continuar la irreemplaçable tasca social que realitzen aquest tipus de formacions musicals, no només per mantenir l’herència musical, sinó per constituir un valuós instrument d’aprenentatge i valors per als membres més joves del nostre municipi “afirma Miguel Juan Baldó.

Així mateix, la Societat Musical La Lira seguirà compartint la seva música amb el públic alfasino, oferint concerts de temporada que aniran des d’obres de repertori bandístic fins a concerts temàtics, impulsant també la creació musical mitjançant la difusió d’obres creades per joves compositors.

El nou director musical, David Fernández Rodríguez, es va incorporar a la seva tasca en la Societat Musical la Lira a principis de setembre i ja està treballant en la preparació del proper concert de Santa Cecília, patrona dels músics, que dirigirà el dia 23 de novembre a l’auditori de la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi.