Marta Espinós amb un concert de “Halloween” el dijous 31 a Xàbia

La pianista de Xàbia, Marta Espinós, torna al seu municipi natal amb un projecte musical que no deixarà a ningú indiferent. La nit del dijous 31 d’octubre, vespra del dia de difunts, oferirà a l’església de Sant Bertomeu “Piano en penombres. Un concert d’Halloween amb històries per a no dormir”, un espectacle especialment pensat per a acostar la música clàssica al públic més jove (xiquets i xiquetes a partir de 9 anys).

En el recital –que començarà a les 21 hores i és d’entrada gratuïta- es podrà escoltar la interpretació que Espinós fa dels temes més foscos de Bach, Liszt, Grieg, Mússorgski, Mompou, Falla, Granados, Consuelo Velázquez o Anníbal Troilo.  Però a més del piano, el concert compta amb Fernando Palacios com a narrador.

L’activitat cultural està organitzada per la regidoria de Cultura i compta amb el suport del Institut Valencià de Cultura i la conselleria.

Marta Espinós, nascuda a Xàbia, és una de les apostes pianístiques més inusuals del panorama espanyol. Especialitzada a teixir relacions transversals entre la música i pràcticament qualsevol disciplina o temàtica, Marta desenvolupa una important faceta de comissària musical que combina amb la seua carrera pianística i la seua vocació divulgadora i d’acostar la música clàssica i contemporània a tots els públics.

Com a solista ha actuat en sales i auditoris d’Europa i Amèrica i és membre del Comité Assessor de Música en Vena, organització sense ànim de lucre dedicada a la millora de les estades hospitalàries a través de la música en directe.

Marta Espinós és pianista apadrinada de la Fundació Joaquín Achúcarro per a la conservació i desenvolupament del llegat de l’aclamat pianista a través dels seus deixebles.

SINOPSI PIANO EN PENOMBRES:

Un piano embruixat espera el capvespre per a murmurar-nos a mitja veu els seus secrets. Quan es va acostant l’hora bruixota, en el contrallum dels finestrals, sonen històries antigues que exciten les tecles, desperten les ombres somnàmbules i visualitzen els espectres que deambulen pels salons del teatre. Un piano bohemi que reviu amb els raigs de lluna, l’hora perfecta per a detindre’ns a escoltar músiques callades al costat de la ximenera: nocturns oblidats, peces visionàries, variacions per a insomnes, valsos macabres, boleros sentimentals, harmonies de les esferes, antics tangos… Amb obres de Bach, Liszt, Grieg, Mússorgski, Mompou, Falla, Granados, Consuelo Velázquez, Anníbal Troilo, d’entre altres.