Les ànimes inauguren la campanya

Diuen que estem en campanya electoral i que hi haurà eleccions espanyoles el diumenge vinent. És possible i probablement siguen certes les dues coses, ara, jo no les veig.

La campanya començà la Nit de les Ànimes i fou tan misteriosa i invisible com totes les ànimes. Diuen els catòlics que les ànimes existeixen i que estan en el Purgatori fins que acomplida la seua pena  passen a la realitat del Cel.

Jo, com no sóc catòlic, no puc creure’m eixes contalles i dubte molt de l’existència mateix de les ànimes, del purgatori, del cel i de la pena acomplerta.

Dubte també de les eleccions i campanya no n’he vist, sí, diuen que són veritat, però com estem parlant de creences catòliques faré com Sant Tomàs: mentre no les voré no me les creuré.

No sé, tal volta m’he fet un embolic. Jo ja vaig votar fa uns mesos. Vaig votar fa una any. Vaig votar l’anterior i l’altre i sempre m’havien dit que les eleccions eren cada quatre anys.

Alguna cosa està fallant: a vore si serà veritat açò de les ànimes i el purgatori i estem condemnats a votar fins que guanyen els que ells, o les ànimes, volen.

O tal volta és que tots som ànimes en pena que caminem com zombis.

Raimon Galiana