Programa Festes Majors de Benidorm

DIVENDRES, 8 de novembre

18.00 h. INAUGURACIÓ OFICIAL DE L’ENLLUMENAT ARTÍSTIC, al carrer Martínez Alejos. A continuació, inauguració del tradicional PORRAT en la via d’Emilio Ortuño.

19.00 h. INAUGURACIÓ DEL RECINTE FIRAL, situat al costat de la plaça de bous, per part de les nostres Reines de les Festes Majors i les seues Corts d’Honor.

NOTA: Dia Popular del Xiquet, amb preus reduïts per a accedir a les diferents atraccions.

20.00 h. Concurs de Engalanament de carrers i Penyes.

21.00 h. ENTRADA DE PENYES.

DISSABTE, 9 de novembre

10.00 h. SANTA MISSA a l’Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Ana en honor a la nostra Excma. Patrona, la Verge del Sufragi.

11.45 h. Obertura de Portes de l’Església de Sant Jaume i Santa Ana, per a cantar els Gojos a la Verge del Sufragi.

12.00 h. Ángelus i Volteig General de Campanes, anunciant el començament oficial de les Festes Majors Patronals 2019 acompanyat de unBombardeo Aeri des de la Pl. de la Senyoria a càrrec de la prestigiosa Pirotècnia RICASA

LES FESTES MAJORS PATRONALS 2019 HAN COMENÇAT!!!

12.15 h. Entrada de Bandes de Música, des de la plaça de Sant Jaume, per a recórrer els principals carrers del centre de Benidorm.

13.00 h. Concentració de Bandes en la Plaça de SS. MM. els Reis d’Espanya, on cada agrupació participant farà la seua entrada interpretant diferents pasdobles per a donar la benvinguda a la Festa. Una vegada que totes les bandes estiguen reunides en la plaça, interpretació conjunta del Pasdoble “FESTA A BENIDORM”.

En finalitzar, BOMBARDEIG DE TRO I COLOR a càrrec de la prestigiosa pirotècnia RICASA i inaugurarem la Carpa de la Comissió de Festes 2019.

16.30 h. Primera prova puntuable del 48 Concurs de Coloms Esportius, Festes Majors Patronals en el barranc de Xixo

17.00 h. Escenificació de la Troballa de LA NOSTRA PATRONA la Verge del Sufragi, FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC DE LACOMUNITAT VALENCIANA, a càrrec de la ACR La Barqueta, a la platja de Ponent.

En finalitzar, es dispararan les salves d’honor, a càrrec de la pirotécnia RICASA anunciant la Troballa de la imatge de la nostra patrona, la Verge del Sufragi.

18.30 h. SOLEMNE ROMIATGE amb el següent itinerari: Parc d’Elx, Passeig de la Carretera, Albereda de l’Alcalde Don Pedro Zaragoza Orts, carrer Major, i finalitzant en la Plaça de Sant Jaume.
A l’arribada del Romiatge a les portes de l’Església de Sant Jaume i Santa Ana, Ofrena de Flores a la Verge del Sufragi, Patrona i Alcaldessa Perpètua de Benidorm.

22.00 h. Animació i Ball per a tots els públics a càrrec de Bojos per Ballar en l’Hort de Colón.

23.00 h. Actuació de la magnífica Orquestra “Shakara” en l’Hort de Colón.

23.00 h. Actuaciónde la magnífica Orquestra“Els Happys” amb Antonio Hidalgo al carrer Gambo que ens faran viure moments inoblidables amb la seua música.

23.00 h. Gran actuació deBandas Locals “Bojos de Lligar” “Dirty Bones” “Zarey (Reggaeton) & Variance Danse Studio” i “Road Volta” en la plaça de SS. MM. Els Reis d’Espanya.

23.30 h. Des de la plaça de SS. MM. els Reis d’Espanya eixiran les bandetes “Ateneu de la Vila” i “La Pericana”, acompanyades per la Comissió de Festes i tot aquell que vulga unir-se per a recórrer els carrers i penyes de Benidorm.

DIUMENGE, 10 de novembre, DIA DE LA MARE DE DÉU

10.30 h. Recollida de les Reines de les Festes i les seues Corts d’Honor per part dels Mayorales de la Comissió, acompanyats per les bandes de música, per a anar en cercaviles fins a la Carpa de la Comissió. Una vegada allí, al costat de les Autoritats de la nostra ciutat, cercaviles en direcció a l’Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Ana.

11.00 h. Gran Parc Infantil en la plaça de SS.MM. Majestats els Reis d’Espanya per a tots els xiquets de la nostra ciutat.

11.30 h. Solemne Missa, en honor a la nostra Excelsa Patrona i Excma. Alcaldessa Perpètua, la Verge del Sufragi, a l’Església de Sant Jaume i Santa Ana.

En finalitzar la missa, bombardeig aeri i cercaviles pels carrers de la nostra ciutat.

14.00 h. Grandiosa Mascletà Piro-Digital dedicada a la nostra Patrona i Alcaldessa Perpètua, La Verge del Sufragi en l’Av. Jaume I, a càrrec de la prestigiosa pirotècnia Ricasa.la destil·leria Tennis oferirà una desgustación de Anis Tennis.

17.00 h. Teatre infantil itinerant “Aventura Prehistòrica” el recorregut de la qual partirà des de l’Hort de Colón, per a divertir-se els més xicotets, en finalitzar, gran xocolatada infantil oferida per xocolates Marcos Tonda en l’Hort de Colón.

19.30 h. SOLEMNE PROCESSÓ en honor a la Verge del Sufragi.

En finalitzar la processó, encés de la tradicional Estampeta de la Verge del Sufragi, en la plaça de Sant Jaume.

22.30 h. Magnífica Orquesta “Secrets” en l’Hort de Colón que ens faran gaudir de la seua música en viu i en directe.

23.00 h. Magnífica actuació de l’Orquestra “Treva” al Carrer Gambo.

23.00 h. Emotiu i tradicional cant de “Els Copletes a la Mare de Déu del Sofratge”, al ritme de la xirimita i el tabalet, en la plaça de Sant Jaume.

23.30 h. Des de la plaça de SS. MM. els Reis d’Espanya eixiran les bandetas “Bataclan” i “La Pericana”, acompanyades per la Comissió de Festes i tot aquell vulga unir-se per a recórrer els carrers i penyes de Benidorm.

23:30h. Des de la Casa del Festerla Associació de Penyes Verge del Sufragiorecorrerá amb bandeta els carrers i penyes de Benidorm.

00.00 h. Gran concert de “La Unió”En la plaça de SS. MM. Els Reis d’Espanya, que ens faran vibrar i ballar sense parar amb un repàs dels seus grans temes.

DILLUNS, 11 de novembre, DIA DE SANT JAUME

7.30 h. Xocolatada popular a la Casa del Fester, oferida per xocolates Marcos Tonda.

8.00 h. Sonora Despertà, des de la Casa del Fester, recorrent diferents barris de Benidorm per a anunciar l’inici del segon dia gran de “La Festa”, el Dia en honor al nostre Patró, Sant Jaume Apòstol.

10.30 h. Recollida de les Reines de les Festes i les seues Corts d’Honor per part dels Mayorales de la Comissió, acompanyats per les bandes de música, per a anar en cercaviles fins a la carpa de la Comissió. Una vegada allí, al costat de les Autoritats de la nostra ciutat, cercaviles en direcció a l’Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Ana.

11.00 h. Gran parc Infantil en la plaça de SS. MM. els Reis d’Espanya per a tots els xiquets de la nostra ciutat.

11.30 h. SOLEMNE MISSA a l’Església de Sant Jaume i Santa Ana, en honor a Santiago Apòstol, patró de Benidorm.

En finalitzar la missa, Bombardeig Aeri i cercaviles pels carrers de la nostra ciutat.

14.00 h. Eixordadora Mascletà Piro-Digital dedicada al nostre Patró Sant Jaume Apóstol en l’Av. Jaume I, a càrrec de la prestigiosa pirotècnia RICASA i patrocinada per T.

17.00 h. Teatre infantil itinerant “Aventura Medieval”. L’espectacle s’iniciarà a la Casa del Fester i finalitzarà amb una gran xocolatada oferida per xocolates Marcos Tonda en l’Hort de Colón.

19.00 h. SOLEMNE PROCESSÓ en honor a Santiago Apòstol.

En finalitzar la processó, encés de la tradicional Estampeta de Sant Jaume, en la plaça de Sant Jaume.

A l’interior del temple, el rector de Sant Jaume i Santa Ana, Don Joan Antonio González, donarà a conéixer els nous Mayorales per a organitzar les Festes Majors Patronals 2020.

23.15 h. Des de la plaça de SS. MM. els Reis d’Espanya eixiran les bandetas “Bataclan” i “La Pericana”, acompanyades per la Comissió de Festes i tot aquell que vulga unir-se per a recórrer els carrers i penyes de Benidorm.

23.30 h. Des de la Casa del Festerla Associació de Penyes Verge del Sufragiorecorrerá amb bandeta els carrers i penyes de Benidorm.

23.30 h. Concert solidari dels 40 Benidorm Pop, presentat per Tony Aguilar en la Plaça de SS. MM. els Reis d’Espanya, amb les actuacions de Dani Fernández, Alba Reche, Ana Mena, Pol Granch, Unique, Lemot, Maybe, Safree, Chico Malo, Samuel, Miki i Nil Moliner.

En finalitzar el concert magnífic “Correfocs” a càrrec de la Colla de “Dimonis Polopins” amb el següent itinerari: plaça SS. MM. Els Reis d’Espanya, c/ del Profund, c/ Escoles, c/ Tomás Ortuño, c/ La Biga, Av. Ruzafa, Av. Martínez Alejos, finalitzant en la c/ Gambo.

DIMARTS, 12 de novembre

7.30 h. Xocolatada popular a la Casa del Fester, oferida per Xocolates Marcos Tonda.

8.00 h. Eixordadora Despertà, des de la Casa del Fester, recorrent diferents barris de Benidorm.

9.30 h. Recollida de les Reines de les Festes i les seues Corts d’Honor per part dels Mayorales de la Comissió, acompanyats per les bandes de música, per a anar en cercaviles fins a la Carpa de la Comissió. Una vegada allí, al costat de les Autoritats de la nostra ciutat, cercaviles en direcció a l’Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Ana.

10.30 h. SOLEMNE MISSA DE REQUIEM a l’Església de Sant Jaume i Santa Ana, en sufragi de les ànimes de tots els difunts de Benidorm.

En finalitzar la missa, s’oferirà una corona de llorer davant el monument als Caiguts en la Mar, en la plaça de la Senyoria.

Seguidament, la comitiva es desplaçarà a visitar els dos Cementeris de la nostra ciutat, el de la Verge del Sufragi i el de Sant Jaume, on també es depositaran corones de flors en memòria dels nostres difunts i es resarà un respons pels Benidormenses que ja no estan entre nosaltres.

11.00 h. Parc Infantil en la plaça de Les seues Majestats els Reis d’Espanya per a tots els xiquets de la nostra ciutat.

14.00 h. Mascletà en l’Av. Jaume I a càrrec de la prestigiosa Pirotècnia RICASA i patrocinada per Aqualandia.

17.00 h. Espectacle infantil per a divertir-se les més xicotetes “Cercaviles i tancament amb bous i ambulància inflable” L’espectacle s’iniciarà des de la Plaça SS. MM. els Reis d’Espanya i finalitzarà en la Plaça Triangular.

18.00 h. Teatre infantil “Pirata” per als més xicotets de la casa al Carrer Gambo.

19.00 h. Gran Desfilada de l’Humor, organitzat per la Associació de Penyes Verge del Sofratge i patrocinat per la Comissió de Festes Majors Patronals 2019, amb els següents premis:

23.30 h. Des de la Casa del Festerla Associació de Penyes Verge del Sufragiorecorrerá amb bandeta els carrers i penyes de Benidorm.

00.00 h. Grandiosa Mascletà nocturna de colors amb efectes pirodigitales, en la Avda Jaume I a càrrec de la Pirotècnia RICASA que ens farà ensordir a tots els assistents.

00.30 h. Conciertode Tributs en la plaça de SS. MM. Els Reis d’Espanya, homenatge a Mecano, Queen i Bruno Mars. Durant el concert s’entregaran els Premis de la Desfilada de l’Humor.

DIMECRES, 13 de novembre

7.30 h. Última xocolatada popular a la Casa del Fester, oferida per Xocolates Marcos Tonda.

8.00 h.Despertà final de les Festes Majors Patronals, des de la Casa del Fester, recorrent diferents barris de Benidorm i en la qual cremarem els últims petards que ens queden.

11.30 h. Convivència de totes les entitats festeres de la ciutat en la Festa dels Festes. Concentració en la C/ Tomas Ortuño amb C/ Pi i cercaviles c/ Tomás Ortuño, c/ La Biga, Av. Ruzafa, c/ Ferreries i arribada a la plaça de SS. MM. Els Reis d’Espanya, on seran rebuts per les Reines, Corts d’Honor i Comissió de Festes. A continuació, en la carpa de la Comissió, compartirem tots junts un vi d’honor com a acte de germanor festera.

13.00 h.Mascletà infantil i dolcíssima traca de caramels per als més xicotets, en la plaça de SS. MM. Els Reis d’Espanya.

17.00 h. Concentraciónen el Parc d’Elx de les diferents Entitats Festeres i Associacions amb les seues respectives bandes de música i carrosses.

18.00 h. Inici del grandiós i multicolor Desfilada de Carrosses, des del Parc d’Elx, per a recórrer l’Av. dels Ametlers, c/ Mart, c/ Venus, Av. Ruzafa i C/ Martínez Alejos. En el desdile participaran les entitats i comissions festeres, cases regionals, penyes i agrupacions socials, així com els Mayorales 2019. El fermall d’or el posaran les Reines de les Festes Majors, Marina Carrillo Sanz i Paula Mayor Amillo, al costat de les seues Corts d’Honor.

En finalitzar la desfilada de carrosses, espectacular colofó final de les nostres Festes Majors Patronals, amb el tret d’un sonor i nou Castillo de Focs Artificials, a càrrec de Pirotécnia RICASA, que il·luminarà el cel de Benidorm.

23.30 h. Lliurament dels Premis de la Desfilada de Carrosses patrocinats per la Comissió de Festes Majors Patronals 2019 en la carpa de la Comissió, situada en la plaça de SS. MM. Els Reis d’Espanya.

Del DIJOUS 14 Al 22 de novembre

18.00 h.Santa Missa i Novena en honor a la nostra Patrona, la Verge del Sufragi, a l’Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Ana.

DISSABTE 23 de novembre

10.00 h. Missa d’Acció de Gràcies a la Verge del Sufragi.