Plenari de Calp

Modificació ordenança de circulació

El ple de l’Ajuntament de Calp celebrat hui ha aprovat la modificació de l’ordenança municipal de circulació amb regulació de l’estacionament amb limitació horària amb l’objectiu d’introduir mesures que beneficien tant a residents com veïns.
D’aquesta manera s’introdueixen millores com la tarifa mínima de 20 minutos, el tiquet setmanal que serà més econòmic o l’exempció de pagament per als vehicles amb el distintiu ambiental de 0 emissions. D’altra banda, i després de diverses reunions de l’alcaldessa i el regidor delegat amb l’Associació de Comerciants, s’ha acordat que els comerciants de les zones afectades per l’estacionament limitat podran disposar de fins a un màxim de 8 targetes d’aparcament per als seus vehicles d’empresa i empleats.
Una altra novetat és la creació d’una zona taronja mixta en el barri antic que funcionarà de l’1 de maig al 31 d’octubre amb una tarifa única entre les 18 i les 21 hores. Es tracta de facilitar l’aparcament durant la jornada laboral però limitar-lo a les vesprades.
Encara que en aquest moment el servei d’estacionament no està en marxa en acabar la concessió, es pretén aprovar la nova ordenança perquè servisca per al plec de contractació del nou servei que es resoldrà en els pròxims mesos.

Rehabilitació Club Social la Manzanera
Un altre punt tractat en el ple de hui ha sigut el compromís de la Corporació de dur a terme les obres de rehabilitació de l’antic club social de la Manzanera i la regeneració del front litoral que discorre entre aquestes instal·lacions i la cala de la Manzanera amb una passarel·la per als vianants.
En 2017 la Direcció General de Costas va atorgar al Consistori la concessió per a realitzar les obres i tots dos projectes es troben en procés de tràmit, és més ja s’ha quantificat que la rehabilitació del Club Social pot tindre un cost de 585.000 euros i la regeneració del front litoral i creació de la passarel·la ascendiria a 680.000 euros.
Segons el regidor d’Urbanisme, Juan Manuel del Pi, “urgeix que s’inicie l’expedient de contractació per a no perdre la pròrroga. La zona està molt deteriorada i si no s’actua arribarà un punt en el qual serà irreparable”. Sobre aquest tema, Defensem Calp ha assenyalat que “no és un obra prioritària, existeixen en municipi iniciatives més urgents i necessàries i no sabem a què va destinat el Club Social La Manzanera”.
Per la seua part Compromís per Calç ha afirmat que “la inversió és necessària però no estem d’acord en la manera de finançament ja que es concedeixen altures en la zona de la Calalga per a finançar aquesta obra”. També el Grup Municipal Socialista ha assenyalat que “aquesta obra no és una prioritat, a més existia partida pressupostària per a realitzar-la en l’actual pressupost i no s’ha fet res”.
Per a concloure, l’alcaldessa, Ana Sala ha relatat que “en 2011 la Direcció General de Costas va instar a l’Ajuntament a actuar en el Club Social de la Manzanera o es procediria a la seua demolició, per la qual cosa per a aquest govern sí que és una prioritat i volem conservar-lo”.

Suport Dia Internacional contra la violència de gènere
Tots els grups municipals han donat suport a la proposta del Grup Municipal Socialista sobre el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i l’edil d’Igualtat, Noelia Císcar, ha desgranat els actes previstos a Calp amb motiu d’aquest dia. Quant a la proposta del grup Compromís per Calp sobre la sol·licitud per a iniciar una revisió cadastral en el municipi, ja que l’actual data de 1996, s’ha decidit deixar-lo sobre la taula per a obrir un debat i un estudi sobre les conseqüències que podria tindre en l’economia dels calpins.

Reprovació alcaldessa
La resolució del grup Defensem Calp per a reprovar a l’alcaldessa per les opinions abocades en les seues xarxes socials personals sobre el president del govern en funcions, ha tirat avant amb els vots a favor de tota l’oposició i l’abstenció del grup municipal Ciutadans, que ha assenyalat la seua “voluntat de deixar aquest tipus de qüestions en l’àmbit personal”. L’alcaldessa ha remarcat que “són declaracions realitzades a títol personal i no es pot coartar la llibertat d’expressió”.

Lloc per les restes de poda
També s’ha aprovat al resolució de Defensem Calp per a adequar un lloc per a rebutjar les restes de poda encara que l’alcaldessa ja ha anunciat que el nou plec de recollida de residus urbans contempla la creació d’un ecoparc i sobretot el tractament de la poda per a la seua reutilització.

Contra la plaga de mosquits i suport a les forces de seguretat

També s’han aprovat dues mocions del grup municipal popular, una per a reclamar mesures per a erradicar la plaga del mosquit tigre i una altra per a donar suport a la labor que les forces de seguretat de l’estat realitzen a Catalunya.