Vacunació contra la grip a Finestrat

La regidora de Sanitat, Nati Algado, va visitar el consultori mèdic del centre històric per a informar sobre el període de vacunació contra la grip que va començar el 4 de novembre i es prolongarà fins al 31 de gener.

En paraules de l’edil, Nati Algado, “la vacunació anual és la principal mesura de protecció contra la grip i és important vacunar-se tots els anys pel canvi del cep d’aquest virus. L’objectiu és protegir als grups de risc com poden ser les persones majors de 65 anys, les dones embarassades, els professionals sanitaris o els qui pateixen algun tipus de patologia crònica. Per això, si pertanyeu a algun grup de risc des de la Regidoria de Sanitat us animem a acudir als consultoris mèdics de la localitat, tant en el nucli històric com la Cala, per a informar-vos sobre aquesta campanya i vacunar-vos. Perquè previndre la grip és un hàbit saludable i vacunar-se, en definitiva, és salut per a tots”.

La vacunació contra la grip té com a objectiu fonamental protegir a les persones que tenen un major risc de presentar complicacions en cas de patir la grip i a les quals poden transmetre la malaltia a unes altres que tenen un alt risc de complicacions.

Grups de risc
Els grups de risc als quals va especialment indicada aquesta vacunació són les persones majors a partir de 65 anys (amb especial èmfasi en aquelles persones que conviuen en institucions tancades); dones embarassades (qualsevol trimestre); persones amb menys de 65 anys que presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip (patologies de risc). En aquest grup es farà un especial èmfasi en aquelles persones que requerisquen seguiment mèdic periòdic o que hagen sigut hospitalitzades l’any precedent; persones que poden transmetre la grip a aquelles que tenen un alt risc de presentar complicacions (familiars, cuidadors/as, etc); i el personal dels centres, serveis i establiments sanitaris, tant d’atenció primària com especialitzada i hospitalària; pública i privada. Es farà especial èmfasi en professionals que atenen pacients d’alguns dels grups d’alt risc anteriorment descrits.